Élhetetlen a halhatatlanok között

okt 7, 2019 | Arhív

Kedves Fóti Waldorf-közösség, tisztelt Érdeklődők!

Talán sokan tudjátok, hogy a Waldorfos diákok tizenkettedik osztályban egy diplomamunka megírásával teszik fel Waldorf tanulmányaikra a koronát. Ennek a feladatnak részét képezi egy művészi munka létrehozása is. Ennek következtében, évről-évre több különleges műalkotás is születik. Egy ilyet szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani.

A tavalyi tanévben Rataj Brúnó, ma már végzős diákunk, monodrámát írt Élhetetlen a halhatatlanok között címmel. mely Ady Endre életét mutatja be öt képben. 

Ez egy különleges mű, mert szinte minden mondata a költőé, melyeket Rataj Brúnó Ady cikkeiből, leveleiből és verseiből merített. Ezeket fűzte össze egy drámává, mely bemutatja a költő életútját gyermekkorától a haláláig. Az elhangzó versek, versrészletek olyan szervesen simulnak az egészbe, hogy a néző néha csak utólag ocsúdik, hogy ez bizony egy vers volt.

A díszlet, a fények és a zeneválasztás is Brúnó saját koncepcióján, rendezői utasításain alapulnak. 

A végeredmény egy olyan előadás, melyben ez a tehetséges fiatalember a magyar irodalom egyik óriását hozza hozzánk emberi közelségbe.

Ne hagyjátok ki, mert ez igazi színház, és hozzátok magatokkal bátran a szeretteiteket és a barátaitokat is!

Jegyek az előadásokra már hétfőtől (okt. 7.) elővételben kaphatók a Fóti Waldorf Iskola titkárságán, illetve telefonon rendelhetők a 30-581-4775-ös telefonszámon.
Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a szerdai előadás 18 órakor, míg a pénteki és a szombati 19 órakor kezdődik!

Arnold Eszter, drámatanár

U.i.: Senkit ne riasszon a felsőgödi helyszín, mert az Budapestről mind vonattal, mind busszal és egy rövid sétával 35-40 perc alatt elérhető!