Iskolánkban/óvodánkban Szülői Szekér néven szülői tanács működik, működésének fő célja az iskola ügyeiben a szülői érdekek, értékek és igények képviselete, valamint ezekkel összhangban a hatékony oktató- és nevelőmunka támogatása, Waldorf-szellemiséggel. A Szülői Szekér révén nyílik lehetőség arra, hogy a szülők kezdeményezni, javasolni tudjanak olyan intézményi szintű változásokat, reformokat, amelyek a közösség többi tagja számára is elfogadhatónak és hasznosnak bizonyulnak. A Szülői Szekér nyitott bárki előtt, aki részese szeretne lenni az iskola életének és közösen tenni akar az iskoláért és óvodáért, azaz gyermekeinkért. Közösen és konkrét feladatra létrehozott munkacsoportokban is dolgozunk, nálunk mindig akad tennivaló, várunk téged is!
 
Elérhettek minket a szuloiszeker kukac fotiwaldorf.hu emailcímen, de ha bármi kérdésetek, javaslatotok van, bármelyik Szekér-tag szívesen áll rendelkezésetekre. Ha nem ismertek személyesen tagot, megkereshetitek közvetlenül a Szekér “reklámarcait”, a mindenkori Négy Kereket is, jelenleg őket:


Hojtsy Lívia (hojtsy.livia kukac gmail.com)

Hojtsy Lívia

Családunk 2012-ben csatlakozott ehhez a közösséghez, melynek úgy érzem, igazán aktív tagjai lettünk. Számomra fontos az összetartozás érzése, amivel együtt jár, hogy teszek is a közösségért. Egy Waldorf intézmény sem lehet elég erős egy határozott, tenni akaró szülői csapat nélkül, én azon dolgozom, hogy a mi iskolánk is stabil három pilléren állhasson.Skita Erika (skita.erika kukac t-online.hu)

Skita Erika

Két gyermekem jár a Fóti Waldorf iskolába. Kiemelkedően fontosnak tartom az aktív jelenlétet, a tevékeny közösséget. A Szülői Szekér keretein belül maximálisan érvényesül az 1+1 >2 elv. Ez a csapat nagyszerűen tud együttműködni és megoldásokat találni. Én pedig igyekszem hasznos tagja lenni, és részt venni ott, ahol akad szervezési feladat.Turáni Szabolcs (turani.szabolcs kukac t-online.hu)

Turáni Szabolcs

Jelenleg 10 éves fiam óvodás kora óta elkötelezett Waldorfos szülő vagyok. Lányom most 8 éves, másodikos. Váratlanul ért, de hamar rá kellett jönnöm, hogy Waldorf szülőnek lenni egy tanulási folyamat, aminek szerintem nincs vége. Ennek a tanulási folyamatnak egy olyan állomásához értem 2018-ban, amikor a következő lépcsőfok azt jelentette, hogy a közösség életében még aktívabb, építő szerepet töltsek be. Így találtam meg a Szekeret.


Fontos linkek: